Falken
Üzlet és szervíz
6791 Szeged,
Dorozsmai út 74.
kovacsgumicentrum@gmail.com
Telefon: (62) 543-035
Nyítvatartás: H-P: 8-17-ig
Sz: 8-12-ig
Címszavakban
nyári gumi, téli gumi, nyárigumi, téligumi, olajcsere, futómű állítás, futóműállítás, Szeged, gyorsszerviz, gyorsszervíz, szezonális tárolás, felni javítás, alufelni javítás, fékjavítás, fékbetét csere, fék, lengéscsillapító mérés, lengéscsillapítók, rugók cseréje, olajszerviz, gyors szerviz, gyors szervíz
Hírek >> Új abroncs címke a gumiabroncsokon
Egységes abroncs matrica az EU-ban
2012 őszén új, az abroncsok legfontosabb tulajdonságait megmutató jelölés-matrica kerül bevezetésre az Európai Unió országaiban. Az őszi szezontól kezdődően csak a megfelelő matricával ellátott abroncs kerülhet forgalomba.

Három fontos tulajdonság szerint fogják osztályozni a forgalomba kerülő gumiabroncsokat. Az üzemanyag-fogyasztás,/gőrdűlési ellenálás/ a nedves tapadás, és a külső gördülési zaj adatait tartalmazó jelöléseket lesz kötelező feltüntetni az abroncsokat  forgalmazó gyártóknak.
Ezeknek az információknak szerepelniük kell a műszaki promóciós anyagokon is. Az abroncsjelölés a legjobbtól („A” zöld kategória) a legrosszabb („G” és „F” piros kategória a személyautóknál és a teherautóknál) teljesítmény minősítéséig terjed.

A gumiabroncsok futófelületén elhelyezett abroncscímke a nyári gumi alábbi tulajdonságait tüntet fel és

Íránymutatást ad a gumiabroncs vásárláskor.

gumi

Üzemanyag fogyasztás, vagy gördülési ellenállás:
A - jelzésű a legjobb
G- a legrosszabb hatékonyságú abroncs

 


Fékhatás-tapadás nedves úton:
A - legrövidebb féktávolság
G - leghosszabb féktávolság

 

Haladási zaj, (dB) mérve:
1 hullám - csendes abroncs
2 hullám-viszonylagosan csendes abroncs
3 hullám -  hangosabb abroncs

 

 

 

A nyári gumiabroncs üzemanyag felhasználása azonos körülmények között: A fogyasztáscsökkenés a betűrendben visszafelé haladva tapasztalható!

 

A nyári gumiabroncs fékhatása nedves úton: Az A - jelzésű nyári gumi a legoptimálisabb  fékutat biztosítja nedves úton, míg a G jelzésű nyári gumi   akár 18 méterrel hosszabb távon fékezi le  az autót.

nyári az úton

 

A nyári gumiabroncsok külső menetzaj értéke: Lényeges tudnivaló, hogy a keletkezett zaj nem az utastérben hallható zaj értékét jelöli, hanem a nyári gumiabroncs által keltett külső zajt. A hullámok növekvő száma zajnövekedést jelöl.

 

kép4